top of page
  • Writer's pictureJoan Guasp

El millor restaurant del món

(Al menjador)


Personatges.-

GOURMET

XEF


GOURMET.- Bon dia.

XEF.- Bon dia. Benvingut al millor restaurant del món. Soc el cuiner en cap. Que té taula reservada?

GOURMET.- Sí, fa mesos.

XEF.- Digui’m el seu nom, si us plau.

GOURMET.- El meu nom? Per què el vol?

XEF.- Per saber quina taula li hem reservat.

GOURMET.- Qualsevol. Jo vinc d’incògnit.

XEF.- Ah, ja ho entenc. Vostè deu ser del Club Internacional de Restauradors i Gourmets.

GOURMET.- Jo soc d’on soc. 

XEF.- Vostè perdoni. Jo mateix li serviré l’aperitiu. (Entra a la cuina i surt amb una safata a la mà. Li serveix un plat)

GOURMET.- Què és això?

XEF.- La petita amanida casolana de la casa. Una exquisidesa.

GOURMET.- (Ho tasta) Això no es pot menjar. Quin ingredients hi ha posat?

XEF.- Productes de proximitat: flors d’albó tendre, cames roges de llebre silvestre i cards secs de torrent.

GOURMET.- Pot retirar aquesta exquisidesa. Serveixi’m el primer plat.

XEF.- (Entrant i sortint de la cuina amb una altra safata) Aquí ho té. Espatlla de pampa núvia salpebrada amb pol·len de cireretes de pastor.

GOURMET.- No em fa ganes. El pot retirar, porti’m el segon plat.

XEF.- (Retira la safata i entra a la cuina. Torna amb una plàtera farcida de colors) Aquí té el segon i últim plat: bacallà de plàstic radioactiu amb col morada de Sant Petersburg, tot aromatitzat amb els colors de l’arc de Sant Martí.

GOURMET.- (S’ho mira i fa un gest de rebuig) No ho vull ni tastar. Porti’m les postres.

XEF.- (Entrant i sortint de la cuina. Sobre el seu cap porta un volcà de focs artificials que llancen coets i petards amb grans flamarades d’espurnes. Ho diposita sobre la taula de GOURMET:) Volcà de focs artificials de les Illes Desèrtiques de la Mar Morta.

GOURMET.- (Aixecant-se de la taula) Ni ho vull veure. Emporti-se’l! 

XEF.- (Traient-se una factura del butxacó del seu frac.) Tingui.

GOURMET.- Què és això?

XEF.- La factura. Especial per a un soci honorífic del Club Internacional de Restauradors com vostè.

GOURMET.- (Mira la factura) Deu milions d’euros? Això és una estafa!

XEF.- Un preu únic, senyor. Una atenció especial del millor restaurant del món.

GOURMET.- No penso pagar ni un sol cèntim. Els denunciaré per hipèrbole i caricatura! (Surt del local tot indignat)

XEF.- Bon dia, senyor. (Molt seriós) Ha estat un honor tenir-lo a casa nostra. (Entra a la cuina sense poder parar de riure).


 TELÓ


bottom of page